Flygande start för Nordic PropertyExpo

I början av året presenterades Nordic Property Expo – en helt ny nordisk mötesplats som ska locka utvecklare, investerare, fastighetsägare och ansvariga för fastighetsdrift till Svenska Mässan i Göteborg.
− Mässan har fått en fantastisk start och intresset är mycket stort. Seminarieprogrammet börjar ta form och vi kan nu presentera två intressanta talare från The Economist i London, säger Susanne Hallencreutz, marknadschef på Svenska Mässan.

Parallellt arrangeras Sweden Property Investment Market – en investerarkonferens med utställning framtagen för att belysa den svenska fastighetsmarknaden och skapa möjligheter för kommuner, exploatörer och städer att presentera sina utvecklingsplaner.

Under 2016 noterade den svenska fastighetsbranschen en ny högsta notering för transaktionsvolymen – hela 200 miljarder*. Och när övriga Europa tappar så växer det så det knakar på den nordiska marknaden där motsvarande siffra var över 400 miljarder. I Sverige ligger fokus på storstäderna där Stockholm har planerade investeringsvolymer på närmare 1000 miljarder till år 2025 och Göteborg räknar med lika stora investeringar till 2035.
− Den svenska fastighetsmarknaden är mycket intressant för internationella investerare, både vad gäller transaktioner och nyinvesteringar. Oron i omvärlden innebär att kapital från bl a Europa, USA och Asien strömmar till den stabila och transparenta svenska marknaden. Därför finns det också en efterfrågan på en internationell högkvalitativ mötesplats med fokus på den svenska fastighetsmarknaden, vilket vi nu skapar, säger Rikard Ljunggren, ansvarig näringspolitik på Fastighetsägarna i Göteborg.

Rikard Ljunggren
Rikard Ljunggren, ansvarig för näringspolitik på Fastighetsägarna. Foto: Sofia Sabel

Seminarieprogrammet kommer att bjuda på högaktuella nyckeltalare, internationella dragplåster och politiska debatter. Nu kan vi presentera två intressanta talare:
Danielle Haralambous, ledande analytiker på The Economists europeiska avdelning i London, som ansvarar för att bevaka den ekonomiska och politiska utvecklingen i Sverige, Finland och Island. Danielle är specialiserad på kvantitativa metoder och monetär ekonomi och har flertalet gånger blivit rankad som den mest träffsäkra analytikern, enligt Bloombergs månadsundersökningar.
Hon kommer att visa en prognos för hur den globala utvecklingen ser ut, med särskilt fokus på Sverige.

Jon Copestake, Chief Retail och Consumer Goods Analyst The Economist, kommer att presentera färsk branschinformation från EIU:s världsomspännande Liveability-undersökning. En undersökning som baseras på 140 städer och rangordnar vilka som är de bästa respektive, sämsta ställena att bo på.

Intresset för och trycket på den nordiska fastighetsmarknaden kopplat till behovet av ny kunskap har gjort att branschen – Fastighetsägarna och deras medlemmar – tillsammans med Svenska Mässan, tagit initiativet till Nordic Property Expo.

Nordic Property Expo arrangeras för första gången 11-12 september 2018 och blir ett årligen återkommande arrangemang. Hösten 2019 arrangeras Nordic Property Expo tillsammans med Nordic Architecture Fair – mötesplatsen för framstående arkitektur och stadsplanering.

*Källa: Fastighetsrådgivaren Savills


Fakta om Nordic Property Expo

Fokusområden: Fastighetsförvaltning, fastighetsutveckling, gröna fastigheter, intelligenta och digitaliserade fastigheter, investerings- och placeringstrender, Smart City och upplevelseutveckling.

Besökare: Fastighetsbranschen, politiker, makthavare och specialister, allmännyttan, byggsektorn och arkitekter.
Utställare: Allt inom fastighet: t ex drift & underhåll, energi & miljö, sanitet & ventilation, IT och skydd & säkerhet.
Plats: Svenska Mässan i Göteborg
Datum: 11-12 september 2018
Arrangör: Fastighetsägarna Göteborg och Svenska Mässan.

Läs mer om Nordic Property Expo >


För frågor kontakta: 

Rikard Ljunggren, ansvarig näringspolitik på Fastighetsägarna i Göteborg.
Tfn 031-755 33 16.
E-post: rikard.ljunggren@fastighetsagarna.se

Susanne Hallencreutz, marknadschef Svenska Mässan
Tfn 070-1616914.
E-post: susanne.hallencreutz@svenskamassan.se