Dags att lyfta det nordiska perspektivet

I höst storsatsar vi på Fastighetsägarna på att skapa en ny årligen återkommande mötesplats för fastighetsbranschen under namnet Nordic PropertyExpo. Vi har sett behovet av att kraftsamla kring ett stort och heltäckande event för fastighetsbranschen med ett innehåll av högsta kvalitet där vi samtidigt lyfter perspektivet – från enbart det lokala till det nordiska. Det finns goda skäl att göra det. Fastighetsbranschen är inne i ett expansivt utvecklingsskede. Fastighetsföretagen spelar en allt viktigare roll i samhällsbygget och tar ansvar i såväl sociala frågor som i städernas kommersiella uppbyggnad. Vi ser även hur fastighetsmarknaderna i de nordiska länderna smälter samman, med investeringar och fastighetsbolag som rör sig över gränserna. När exempelvis investeringarna på Stockholmsmarknaden dämpades något under förra året tog de samtidigt fart i Köpenhamn och Helsingfors.

Vår utgångspunkt för Nordic PropertyExpo är att göra nytta för branschen och för samhället i stort. Vi vill sprida kunskap, väcka debatt samt skapa möjligheter att knyta nya kontakter och göra affärer. Därför består mötesplatsen inte bara av en vanlig fastighetsmässa utan även av ett tvådagars konferensprogram med nationella och internationella talare av högsta klass. Vi har dessutom skapat ett investeringsforum där kommuner och företag kan ställa ut och diskutera sina utvecklingsplaner. Själv kommer jag att medverka i ett seminarium om den nordiska investerings-marknaden tillsammans med mina kollegor i European Property Federation.

Jag hoppas att du vill göra mig sällskap i Göteborg i september och bidra till att göra Nordic PropertyExpo till fastighetsbranschens nya mötesplats. Tillsammans bygger vi en spännande och dynamisk nordisk region.

// Reinhold Lennebo, VD på Fastighetsägarna

Reinhold Lennebo på Nordic PropertyExpo