Smakstart för Nordic Property Expo

– Det känns att vi träffat rätt – och fått till just en sådan mötesplats som fastighetsbranschen behöver!
Rudolf Antoni, vice VD på Fastighetsägarna, partner till Nordic Property Expo, är nöjd efter premiären av den nya mötesplatsen.

Göteborg Business Region Nordic Property Expo stadsmodell

128 företag, med produkter och tjänster riktade till fastighetsbranschen, ställde ut på den första upplagan av Nordic Property Expo på Svenska Mässan, som avslutades 12 september. Tvådagarsmässan hade 1 787 dagsbesök och 413 konferensbesökare.
– Det var en förstagångsmässa och vissa delar behöver vi förädla, skruva lite på till nästa gång. Andra har blivit väldigt lyckade direkt, säger Anki Fagerström, affärsansvarig.
– Vi har till exempel fått mycket beröm för seminarierna, som höll hög kvalitet. Detsamma gäller ”Draknästet”, ett mycket uppskattat initiativ där några utvalda unga företag fick pitcha sin affärsidé för giganter i branschen.

Årets mötesplats bestod av utställning, investeringsforum och betalkonferens. Ett koncept Rudolf Antoni på Fastighetsägarna vill bygga vidare på:
– Många av våra besökare har kommenterat den kvalitativa höjden, både på programmet och på de spontana möten som uppstod på mässgolvet. Det var särskilt roligt eftersom det var just det vi eftersträvade.

Särskilt välbesökt blev fokusområdet Investeringsforum, där många spännande byggnadsprojekt visualiserades och presenterades från scenen. Där arrangerades även en uppskattad matchmaking, matchade möten mellan kommuner och branschföretag. Vid nästa mässa, 15–16 oktober 2019, förstärks Nordic Property Expo med Nordic Architecture Fair, som arrangeras parallellt, och med Investeringsforum som en ”brygga” mellan dem.
– Jag tror mycket på det konceptet. Mässorna vänder sig delvis till samma målgrupper och har många beröringspunkter, säger Anki Fagerström.

På premiärmässan vittnade många utställare om överträffade förväntningar, nya värdefulla kontakter och leads på mångmiljonbelopp.

Så här tyckte några utställare:

Karolina Zrimsek, market manager, Parans
”Vår affärsidé, utvecklad vid Chalmers, bygger på att via fiberoptik leda solljus in i fönsterlösa rum och utrymmen. Här på mässan har vi träffat den målgrupp vi verkligen ville träffa och knutit värdefulla kontakter. Bl a kring ett stort nära förestående projekt, som vi ska fortsätta dialogen med efter mässan.”

Michael Thydell, business director, Bimobject
”Vi är förvånade över resultatet. Vi fick mer leads här på en dag än vad vi fick under en hel vecka på en konkurrerande mässa. Vi driver världens största databas för CAD-projektering med 900 000 användare världen över, främst arkitekter, designers och byggare. Mässbesökarna var genomgående på beslutsfattande nivå, just den typen av kunder vi vill komma i kontakt med.”

Jörgen Synning, regionansvarig, Eways
”Vi säljer laddlösningar för elbilar och kom hit med ganska ovissa förväntningar, baserat på andra fastighetsmässor. Men vi blev oerhört glatt överraskade, mässan har varit fantastiskt bra. Vi har haft kvalitativa besök i montern, beslutsfattare på hög nivå, och har fått in ett 20-tals heta leads.”

Tomas Lilja, försäljningschef, M&P Painting & Coatings
”Helhetsintrycket är väldigt positivt. Vi säljer världens kanske slitstarkaste interiörväggfärg och vänder oss till kommuner, fastighetsbolag, hotell, etc. Dem har vi också mött på mässan. Vi har mött en rad seriösa besökare med beslutsansvar och fått flera leads, som vi tänker följa upp efter mässan.”

Och ett par besökare:

Maria Wagerland, mark- och exploateringschef, Färgelanda kommun
”Ett väldigt bra initiativ! Vi jobbar bland annat med underhåll och ombyggnad och här fanns en rad intressanta leverantörer på plats. Seminarierna var också mycket givande, till exempel det om solceller i byggnadsmaterial.”

Daniel Lundgren, fastighetsutvecklare, Mattsongruppen
”Vårt företag håller på att utveckla en ny stadsdel i Uddevalla, i samarbete med kommunen. För mig var det väldigt spännande att besöka mässan, speciellt Investeringsforum, och få en inblick i hur olika projekt löper på i Göteborg, Härryda, Alingsås och flera andra ställen.”

Vill du veta mer?
Anki Fagerström, affärsansvarig för Nordic Property Expo på Svenska Mässan, 031-708 82 37

Rudolf Antoni, vice VD och näringspolitisk chef, Fastighetsägarna GFR, 031-755 33 13