Tunna band mellan grannar ökar både trivsel och värde till fastigheten

Kan du genom att låna socker av grannen bidra till ett mer hållbart boende? Det tror vi!
Att skapa så kallade tunna band mellan grannar och hjälpa sina hyresgäster att leva hållbart ökar både trivsel och värde till fastigheten.
Vi träffar Anna Wiking, näringspolitisk chef på Fastighetsägarna Syd för att prata om tunna band och ett hållbart boende.

Vad innebär delningsekonomi? – Delningsekonomi innebär att skapa ett mervärde utanför lägenhetens dörrar. Det kan vara att skapa ett bibliotek i fastigheten eller en gemensam plats att odla – helt enkelt en plats för grannarna att mötas. Det bidrar till en minskad konsumtion och en känsla av trygghet och stolthet över sitt boende.
Vilka fördelar skapar det för fastighetsägaren? – Att vara goda grannar är bra för både hälsan och för fastigheten. Det ökar ansvarskänslan över sin egen bostad och i de allmänna ytor man delar med sina grannar. Man ser en direkt koppling mellan trivsel och minskad skadegörelse. Som fastighetsägare bidrar man även med ett större värde för sina hyresgäster genom att förenkla hållbarhetsarbetet i form av källsortering, social hållbarhet och minskad konsumtion.

Vill du veta mer om hur fastighetsbranschen kan bidra till att nå klimatmålen? Besök Nordic Property Expo i höst, en mötesplats med många spännande talare, utställare och branschmänniskor. Är du mer nyfiken på begreppet tunna band? Kom och mingla med Anna på mässan. Du kan även lyssna på Anna som modererar ett av Kunskapsspåren på ämnet.