Draknästet

Pitchtävling den 16 oktober.

Pitchtävling den 16 oktober.

Vinnare av 2019 års Draknäste blev Alvira – stort grattis!

Besök Alviras webbplats

Under Nordic Property Expo presenterade Fastighetsägarna ett draknäste där unga bolag bjöds in till att pitcha sin produkt eller tjänst inför publik på scen. Fastighetspanelen, som bestod av representanter från landets största fastighetsbolag, var på plats för att ge feedback och berätta om de tror att produkten eller tjänsten är intressant för fastighetsföretag.

Juryn bestod av:
• Cecilia Fasth, vd, Stena Fastigheter AB
• Mariette Hilmersson, vd Region Väst, Castellum
• Marina Fritsche, regionchef Göteborg, Wallenstam
• Daniel Massot, vd, Svenska Hus
• Christina Aspestedt, kontorschef, Almi

Christina Aspestedt

Cecilia Fasth

Mariette Hilmersson

Marina Fritsche

Daniel Massot

Tre bolag pitchar

”Vyer.com – Google Maps för byggnader”
Vyer hjälper fastighetsägare att effektivisera drift och förvaltning med hjälp av BIM. BIM är en arbetsmetodik enligt vilken man samlar och sorterar omfattande mängder information om byggnader i smarta inomhuskartor. Vyers mobila och användarvänliga gränssnitt gör det enkelt för medarbetare från olika delar av den förvaltande organisationen att komma åt informationen de behöver i sin yrkesvardag.

House of Hemp
House of Hemp är ett nytt företag som sammanför beprövade, energibesparande, miljövänliga, och hälsosamma varor och teknik från Frankrike med den svenska fastighetsmarknaden i behov av dessa. Med kvalitet och forskning i fokus, visar vi hur hampakalk är ett långsiktigt användbart byggmaterial som använts i 30 år med strålande resultat, samt hur det kan avhjälpa rådande problem med både renovering och nybyggnation. Hampakalk må vara nytt på den svenska marknaden, men den är definitivt med i dess framtid.

Alvira
“Alvira är ett kombinerat hem- och brandlarm med digital grannsamverkan för alla hem & alla plånböcker. Vi tycker alla ska ha råd att skydda det som de håller kärt, sitt hem och sin familj mot både bränder och inbrott.”

Draknästet anordnas av Almi, Drivhuset och Fastighetsägarna och avgörs den 16 oktober 2019.

Varmt välkomna!

          drivhuset